De ce sa alegi un centru de limbi straine pentru a invata o limba?

Daca vrei sa inveti o limba straina sau sa perfectionezi o limba pe care deja o cunosti, probabil te intrebi ce metoda este mai eficienta – invatarea individuala sau invatarea in grup la un centru limbi straine?

Fara nicio indoiala, ambele metode sunt destul de eficiente daca depui effort, timp si interes. Totusi, cursurile de la un centru de limbi straine au cateva avantaje. Sa vedem despre ce e vorba!

  1. Studiu in grup

Cand inveti o limba straina, studiul in grup este probabil cel mai important exercitiu. De ce? Simplu! Pentru ca asa inveti sa vorbesti.

In primul rand, auzi accentul altor colegi si prinzi mai multe nuante.

In al doilea rand, ceilalti s-ar putea sa aiba anumite intrebari legate de limba pe care o studiati la care tu nu te-ai gandit. In acest fel, afli mai multe lucruri decat daca ai fi studiat pe cont propriu.

In al treilea rand, cursurile specializate iti ofera posibilitatea de a participa la activitati de grup in timpul carora chiar o sa vorbesti in limba respectiva!

  • Cursuri de terminologie

Daca deja cunosti o limba straina destul de bine, dar vrei sa te specializezi intr-un anumit domeniu sau sa devii un traducator specializat, poti apela la un centru de limbi straine pentru un curs axat anume pe domeniul care te intereseaza.

Pentru ca mediul online nu este chiar atat de primitor din acest punct de vedere, adica nu exista foarte multe resurse gratuite care sa te ajute sa-ti creezi un glosar terminologic, un centru de limbi straine este solutia perfecta. In functie de serviciile oferite, poti opta, de exemplu, pentru un curs de Business Communication sau unul de limbaj medical.

  • Cursuri de pregatire pentru examenele de limba

Multe centre de limbi straine ofera cursuri care te ajuta sa te pregatesti pentru examenele internationale de limba. De exemplu, daca vrei sa ai un certificat de limba engleza, poti da examenul IELTS sau Cambridge, care sunt destinate vorbitorilor avansati. Aceste tipuri de cursuri sunt concepute in asa fel incat sa acopere toate detaliile pe care trebuie sa le stii despre aceste examene.

  • Certificat de absolvire

Ei bine, s-ar putea sa ne contrazici cand vine vorba de detaliile mentionate mai sus, pentru ca, daca depui mult efort si timp, te poti descurca si acasa, fara ajutorul unui curs specializat. Totusi, daca vrei sa te angajezi in baza limbii straine pe care o studiezi sau o sa ai vreodata nevoie de un document care sa-ti ateste cunostintele, vei ajunge intr-un impas.

Pe de alta parte, un centru limbi straine iti ofera un certificat de participare si o diploma de absolvire acreditate dupa fiecare modul de curs. Aceasta diploma te va ajuta foarte mult la angajare!

Daca totusi nu-ti place sa studiezi in grup, poti sa verifici daca centrul de limbi straine pe care l-ai ales ofera lectii individuale. In acest fel, vei avea parte si de un professor care sa te ghideze, precum si de o diploma de absolvire!

Ai decis sa urmezi un curs la un centru de limbi straine? Contacteaza centrul Bsmart, care ofera o multime de cursuri atat pentru adulti, cat si pentru copii si adolescenti.