Idei de organizare a unui eveniment corporate

Pe lângă adoptarea strategiilor de promovare externă, un brand trebuie să știe cum să-și gestioneze eficient resursele interne. Organizarea evenimentelor corporate reprezintă modalitatea ideală de a motiva angajații și implicit de a crește gradul de productivitate. Însă, avantajele pe care le asigură nu se rezumă doar la atât. Printre ele se numără și:

 • Consolidarea culturii corporative – Evenimentele corporate oferă oportunitatea de a consolida și promova cultura și valorile companiei. Vei reuși să creezi o identitate organizațională puternică și o echipă bine sudată.
 • Angajament crescut al angajaților – Inițiativa ta poate spori angajamentul și loialitatea angajaților față de companie. Se vor simți apreciați pentru munca depusă, ceea ce le va oferi un sentiment de satisfacție.
 • Networking și construirea relațiilor de afaceri – Evenimentele corporate aduc împreună angajați, clienți, parteneri de afaceri și alte persoane din industrie. Oportunitățile de networking facilitează schimbul de idei, colaborarea și construirea de relații solide cu persoane cheie în afaceri.

Ce trebuie să știi înainte de a implementa un eveniment corporate?

Succesul oricărui eveniment stă în modalitatea de organizare. Astfel, înainte de implementa evenimentul propriu-zis, trebuie să ai în vedere următoarele aspecte:

 • Stabilește obiectivul evenimentului – Trasează clar obiectivele și rezultatele pe care dorești să le atingi. Poate fi vorba de creșterea implicării angajaților, promovarea unei culturi corporative sau consolidarea relațiilor cu clienții.  Definirea obiectivelor va ghida întreaga planificare și execuție a evenimentului.
 • Alocă un buget realist – Ia în calcul costurile pentru spațiul în care va avea loc evenimentul, serviciile de catering, instalarea echipamentelor tehnice sau distribuirea  materialelor promoționale. Asigură-te că bugetul este alocat corespunzător pentru fiecare aspect al evenimentului.
 • Optează pentru personalul adecvat – Dacă vrei să ai parte de aprecierea participanților nu ezita să alegi serviciile unei agențiihostess Bucuresti. Personalul specializat în întâmpinarea oaspeților va crea în mod sigur o atmosferă plăcută.
 • Alege din timp data și locația – Alege o dată care să fie convenabilă pentru toți și care să nu se suprapună cu alte evenimente importante. Selectează o locație adecvată în funcție de numărul de participanți, accesibilitate, facilități și necesități specifice. Asigură-te că locația are capacitatea și dotările necesare pentru a găzdui evenimentul.
 • Trasează un program –  Creează o agendă detaliată pentru eveniment. Stabilește orarul, sesiunile de prezentare, pauzele și activitățile speciale. Fii flexibil și lasă timp pentru networking și interacțiune între participanți.

Unde poți organiza un eveniment corporate?

Dacă ai bifat aspectele organizatorice și ți-ai ales deja echipa de hostess Bucuresti e timpul să treci la pasul următor – surprinderea participanților. În cazul în care îți dorești să-ți impresionezi invitații, iată doar câteva idei de locații pe care le poți lua în considerare:

 • Hoteluri și centre de conferințe – Multe hoteluri dispun de facilități pentru organizarea evenimentelor corporate precum săli de conferințe, spații de întâlnire sau servicii de catering.
 • Spații de închiriat – Poți opta pentru închirierea unui spațiu dedicat, cum ar fi un centru de evenimente, o sală de expoziții, un teatru sau chiar un stadion. Totul depinde de caracteristicile evenimentului pe care ai ales să-l organizezi.
 • Spații neconvenționale – Uneori, evenimentele corporate pot fi organizate în spații mai neobișnuite sau inedite, cum ar fi galerii de artă, muzee sau centre SPA. Dacă alegi să ieși din tipare, cu siguranță participanții își vor aminti cu plăcere de evenimentul organizat.
 • Sediu propriu – Dacă ai un sediu corporativ spațios, poți considera organizarea evenimentului acolo. Poate fi o modalitate numai bună de a crea o legătură puternică între participanți și companie. Asigură-te că ai spații adecvate pentru prezentări, zone de luat masa și activități speciale.
 • Spații în aer liber – În cazul în care evenimentul tău implică activități în aer liber, poți căuta parcuri, grădini sau terenuri de golf care pot fi închiriate. Asigură-te că ai în vedere aspecte precum vremea și logistica necesară în spații deschise. Alege și o echipă profesionistă de hostess evenimente care să direcționeze cu ușurință oaspeții.

Organizarea evenimentelor corporate îți garantează sporirea reputației și consolidarea relației dintre brand și angajați.

Planifică în detaliu fiecare aspect și optează cu încredere pentru serviciile unei agenții hostess evenimente!