Noua fermă de pui de la Potcoava, anunță Iustin Paraschiv, va fi una dintre cele mai moderne din România

Grupul Carmistin, sub conducerea antreprenorului Iustin Paraschiv, continuă să demonstreze angajamentul său ferm față de dezvoltarea industriei avicole prin realizarea unei noi investiții semnificative într-o fermă de creștere a păsărilor din județul Olt, în localitatea Potcoava.

Noua unitate de producție se va alătura platformei de creștere a păsărilor pe care Grupul Carmistin o dezvoltă în zonă, în completarea celor deținute la Vâlcea și Târgu Jiu.

Acest pas strategic subliniază determinarea și încrederea Grupului Carmistin în potențialul de creștere și succes al acestui sector cheie al economiei.

Investiția semnificativă de peste 8 milioane de euro realizată în această unitate nouă de producție va juca un rol cheie în consolidarea produselor La Provincia, brand sub umbrela Grupului Carmistin, poziționat astăzi între primii producători de carne de pasăre la nivel național. Prin intermediul diviziei sale de pui, Grupul Carmistin generează o cifră de afaceri semnificativă, reprezentând aproximativ 60% din întregul său business.

Brandul La Provincia, renumit pentru calitatea și prospețimea produselor sale, va beneficia de avantajele oferite de această nouă investiție. Aceasta va permite Grupului Carmistin să își consolideze poziția pe piață, să își extindă capacitățile de producție și să răspundă în mod eficient cererii crescute din partea consumatorilor.

Cu gândirea sa strategică, antreprenorul Iustin Paraschiv continuă să inspire și să conducă prin exemplu, promovând valori precum inovația, responsabilitatea socială și dezvoltarea durabilă. Contribuțiile sale remarcabile în industria agribusiness-ului îl transformă într-un model de succes pentru antreprenorii din România.

Cea mai modernă fermă de păsări a fost inaugurată de Grupul Carmistin în localitatea Potcoava

Grupul Carmistin, fondat de antreprenorul Iustin Paraschiv, a marcat un nou capitol în industria avicolă românească odată cu inaugurarea celei mai moderne ferme de păsări din țară, situată în pitoreasca localitate Potcoava din județul Olt.

Această fermă modernă reprezintă o dovadă clară a angajamentului Grupului Carmistin de a aduce tehnologia de vârf și sustenabilitatea în creșterea păsărilor. Ferma de la Potcoava este echipată cu cele mai avansate facilități tehnologice, dezvoltate de Carmistin într-un parteneriat cu furnizori de top din Germania și Belgia[CT1] . Această colaborare strategică a permis implementarea unor soluții de ultimă generație, transformând această fermă într-un model de eficiență și inovație în industria avicolă.

Unul dintre aspectele deosebite ale fermei este centrala care utilizează biomasă pentru încălzirea halelor. Aceasta reprezintă o premieră pentru Grupul Carmistin, oferind nu doar eficiență energetică, ci și un impact pozitiv asupra mediului înconjurător. De asemenea, proiectul a inclus montarea panourilor fotovoltaice pe acoperișurile halelor, generând astfel energia electrică necesară și reducând semnificativ costurile operaționale.

Sistemul de ventilație este un alt element de avangardă al fermei de la Potcoava. Cele 33 de hale sunt dotate cu ventilatoare cu motoare cu magneți continuu, un sistem revoluționar care sporește eficiența energetică cu aproximativ 50% față de metodele convenționale de ventilație.

Ferma de la Potcoava nu reprezintă doar o realizare tehnologică remarcabilă, ci și un proiect-pilot în materie de cercetare și dezvoltare în industria creșterii păsărilor în România. Prin intermediul ei, Grupul Carmistin promovează inovația și cercetarea continuă, contribuind la avansarea industriei avicole în țară.

Compania Carmistin demarează o serie de stagii de practică pentru viitoarea generaţie de lucrători în domeniul agribusiness

Ferma de la Potcoava este și un reper în educație și formare profesională în sectorul avicol. Grupul Carmistin investește în instruirea și dezvoltarea personalului, asigurând astfel creșterea unei forțe de muncă calificate și competente în industria avicolă din România.

Odată cu inaugurarea acestei ferme, compania noastră demarează o serie de stagii de practică pentru viitoarea generație de lucrători în domeniul agribusiness. Noii noștri angajați vor avea posibilitatea să lucreze utilizând cele mai actuale tehnologii din domeniu, care au în prim plan componenta de energie  verde și un nou model de bunăstare pentru animale. Acesta este un aspect de o importanță deosebită pentru noi, pentru filosofia noastră de business”, a declarat Andrei Brumaru, CEO Carmistin.

Compania Carmistin investește în formarea profesională și educația tinerilor pasionați de agricultură și creșterea păsărilor, oferindu-le acces exclusiv la cele mai avansate tehnologii și practici în domeniul agribusiness-ului. Participanții la stagii vor beneficia de o învățare practică, lucrând direct cu experții din industrie și dobândind abilități valoroase în creșterea animalelor, agricultura sustenabilă și managementul resurselor.

Această inițiativă reprezintă un angajament profund al companiei Carmistin față de dezvoltarea durabilă a industriei, contribuind la crearea unei baze solide de profesioniști bine pregătiți.

Cu o filosofie de afaceri axată pe sustenabilitate și responsabilitate socială, Carmistin investește nu doar în dezvoltarea proprie, ci și în viitorul industriei agricole. Prin aceste stagii de practică, compania își propune să inspire și să pregătească viitoarea generație de lucrători în agribusiness.

Grupul Carmistin a creat peste 80 de noi locuri de muncă pentru noua platformă pe care o dezvoltă în județul Olt

Grupul Carmistin a pus accent pe dezvoltarea comunității locale odată cu crearea noii platforme agribusiness din județul Olt. Într-o primă etapă, compania a creat peste 80 de noi locuri de muncă, cu recrutarea personalului efectuată în special din zona rurală.

Prin crearea unor noi locuri de muncă și implicarea activă în dezvoltarea comunității, Carmistin demonstrează angajamentul său față de progresul economic și social al regiunii.


 [CT1]Germania, Danemarca, Olanda și Belgia