3 caracteristici esentiale pe care trebuie sa le aiba un POS bancar

Un POS bancar este urmatorul pas in gestionarea aspectului financiar al afacerii tale. Mai mult, daca esti pe punctul de a depasi o cifra de afaceri anuala de 10 mii de euro, atunci esti obligat, prin lege, sa detii un POS bancar in cadrul afacerii tale.

Dar cum alegi un POS bun, care sa se ridice la standardele din industrie si sa nu-ti incurce mai mult afacerea in timpul utilizarii? Desi aparatele de tip POS prezinta functii si caracteristici standard in ziua de astazi, tot trebuie sa afli mai multe despre acestea inainte de achizitie.

Astfel, citeste in continuare pentru a afla mai multe despre caracteristicile esentiale ale unui POS bancar, implicit pentru a te asigura ca vei face o achizitie inspirata!

Un POS bancar trebuie sa fie fiabil si sigur

Fiabilitatea si securitatea sunt importante in cadrul oricarei afaceri, indiferent de cifra de afaceri sau numarul de clienti zilnic. Un POS bancar fiabil iti garanteaza faptul ca echipamentul poate procesa tranzactiile rapid si fara erori, chiar si atunci cand sunt in numar mare (mai mare decat de obicei).

Capitolul securitate nu trebuie nicidecum ignorat, motiv pentru care se recomanda achizitia doar a produselor cunoscute, de la producatori cu renume in industrie. Un POS bancar este unul dintre echipamentele din cadrul unei afaceri care nu trebuie cumparat la o oferta cat mai buna cu putinta. Pune pe primul loc fiabilitatea si coeficientul de siguranta al acestuia!

Un POS bancar trebuie sa dea dovada de interoperabilitate

Acest echipament are rolul de a permite afacerii tale sa incaseze bani in mai multe moduri – diferite carduri bancare, in general, dar si plati contactless sau chiar tip NFC. Prin urmare, interoperabilitatea este o alta caracteristica care nu ar trebui sa lipseasca de la modelul de POS bancar pe care vrei sa-l alegi pentru afacerea ta.

Ai putea alege un model mai vechi, implicit mai ieftin, dar o asemenea alegere aduce cu sine sanse destul de mari sa nu poti procesa plati facute direct cu telefonul mobil sau cu un smartwatch, de exemplu.

Un POS bancar trebuie sa aduca in afacere si functionalitati avansate

Ai vrea sa poti gestiona/verifica inventarul cu ajutorul unui POS bancar? Sau sa obtii rapoarte despre vanzarile zilnice? Sau sa il conectezi la un software de contabilitate pentru si mai multe informatii si putere de gestionare a afacerii?

Poti face toate aceste lucruri – si multe altele –, daca alegi un model de POS modern, care se ridica la standardele actuale din industrie (un alt motiv pentru care ar trebui sa eviti produsele cat mai ieftine, cat mai simple).

Investitia intr-un POS bancar reprezinta o investitie directa in afacerea ta – este o actualizare bine venita de pe urma careia va beneficia orice afacere. Apoi, chiar daca nu il folosesti mult timp, deseori il poti vinde unui alt comerciant pentru o suma similara.

Daca esti in cautare de echipamente de calitate superioara, moderne, nu ezita sa apelezi la gama de produse Tehnica Fiscala. Specialistii Cria Soft Solutions au pus la punct o gama completa, ideala pentru comercianti din orice domeniu/industrie – de la POS bancar la case de marcat, cantare si softuri specializate pentru afaceri!